De Winkel | Van Verre
22497
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-22497,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.6.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Van Verre

Fijnziinig glaswerk uit Portugal van Van Verre

Handgemaakte mallen en stempels waarin het gloeiende glas zijn vorm vindt en afkoelt. Ambachtelijke receptuur en uitgelezen lichte kleuren maken ieder glas uniek: in vorm, grootte en kleur. Passend in elk interieur en in ieder jaargetijde, licht in de winter, koel in de zomer, vol in de herfst, vrolijk in de lente.

De symboliek van de zuivere fleur de lys-glazen, geperst in oude handgemaakte mallen, vindt haar vorm in het gloeiende glas.
Meer dan 150 jaar ervaring in het mengen van kleurstoffen en zand, het toevoegen van hitte, de ervaren ambachtsman toont zich. Het scheppen van vloeibaar glas uit de kolkende massa. In de mal een druppel glas, blazen. Afkoelend vindt het glas vloeibaar en stollend zijn vorm. Met aandacht handgevormd en mondgeblazen. De rand zorgvuldig gesneden, geslepen en gepolijst met het oog van de vakvrouw. Stuk voor stuk, ieder glas is uniek.

gebruik: met de hand afwassen of in de vaatwasmachine. Door ongelijke vormen voorzichtig stapelen.

Drinken uit deze glazen is een feestje!